Grupul Teraplast are profit de 40 mil. lei în 2016, plus 14%

17 feb 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Grupul Teraplast (TRP), pro­du­cător de materiale de cons­trucţii şi instalaţii, a raportat veni­turi de aproape 400 milioane lei pentru 2016, un avans de 1,4% faţă de 2015, în timp ce profitul net obţinut a fost de 40 milioane lei, în creştere cu 14%, conform datelor preliminare pe 2016.
 
„Pentru 2017 ne propunem ca exporturile să evolueze ca pon­dere în cifra de afaceri a gru­pu­lui Teraplast“, spune Mircea Hoţoleanu, director general al Teraplast, companie cu 316 mil. lei capitalizare.
 
Compania pune creşterea profitului pe seama volumelor în creştere şi a gradului de ocupare a unui grad mai eficient de ocu­pare a capacităţilor de producţie.
 
„Evolutia din 2016 ar fi putut să fie chiar mai bună dacă seg­men­tul de infrastructură nu ar fi intrat în blocaj începând cu luna iulie“, adaugă Hoţoleanu. În noua axă de finanţare 2014-2020 in­frastruc­tura de mediu (apă şi apa uzată) beneficiază de finan­ţări nerambursabile de 6,3 mi­liarde euro. „Cu toate acestea, la doi ani de la lansarea noii axe de fi­nan­ţare niciunul din cele 43 de pro­iecte noi de infrastructură de me­diu nu este în etapa de sem­nare a contractelor de lucrări, ma­jo­ritatea fiind cel mult în faza de proiectare“.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.02.2017

 

Cuvinte cheie:
Teraplast
, grup
, profit
, crestere
, timp
, avans
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide