Burse - Fonduri mutuale

Grupul Teraplast Bistriţa a avut în primul trimestru profit net de 1,65 mil. lei, minus 77%. Afaceri de 67 mil. lei

Grupul Teraplast Bistriţa a avut în primul trimestru...

Autor: Liviu Popescu

01.05.2017, 00:05 306
Printre factorii care au dus la scăderea rezultatelor grupului se numără scăderea vânzărilor pe piaţa de infrastructură, insolvenţa unor clienţi precum Romcab, dar şi extinderea sezonului rece.
 
Grupul Teraplast Bistriţa (TRP), cel mai mare procesator de PVC din România, a avut în primul trimestru din 2017 un profit net de 1,65 mil. lei, mai mic cu 77% faţă de primele trei luni din 2016, în timp ce afacerile s-au diminuat cu 23%, la 66,6 mil. lei.
 
Printre factorii care au dus la scăderea profitului grupului de patru ori se numără blocajul segmentului de infrastructură de mediu, insolvenţa unor clienţi precum Romcab, dar şi extinderea sezonului rece, menţionează compania cu 309 mil. lei capitalizare.
 
„Evoluţia din primele trei luni este în acord cu contextul pieţei construcţiilor, în principal segmentul de infrastructură, care a încetinit semnificativ în această perioadă“, explică Mircea Hoţoleanu, directorul general al Teraplast.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO