Burse - Fonduri mutuale

​Guvernul Grindeanu s-a întâlnit astăzi cu Carlyle Group, cea mai mare firmă de private equity din lume, care acum caută petrol în România după achiziţia unor active de la Petrom. Este posibil ca premierul să ceară consultanţă pentru crearea Fondului Suveran de Investiţii

Autor: Liviu Popescu

19.04.2017, 13:09 1261

Guvernul Grindeanu s-a întâlnit astăzi cu Carlyle Group, cea mai mare firmă de private equity din lume, care în România controlează 36 de companii.

Este posibil ca premierul să ceară consultanţă de la grupul american, care are active de 178 miliarde de dolari, pentru crearea Fondului Suveran de Investiţii. Iar acest lucru după ce presa din România a relatat că guvernul s-a văzut la finele lunii martie cu BlackRock, cel mai mare fond de investiţii din lume.

Fondurile pe care le gestionează Carlyle Group investesc în patru domenii, respectiv capital privat al întreprinderilor, active reale, strategii pentru piaţa mondială şi soluţii de investiţii.

Firma de private equity Carlyle Group a ajuns să controleze 36 de companii în Romania, în diverse sectoare economice, cea mai recentă achiziţie vizând o serie de active ale OMV Petrom, preluate prin intermediul Mazarine Energy Romania, subsidiară a Mazarine Energy.

Companiile controlate de grupul Carlyle în Romania sunt active în mai multe sectoare economice: producţia de covoare ţesute pentru spaţii rezidenţiale şi comerciale, servicii de traducere, dublare şi subtitrare pentru radiodifuzori, management pentru soluţii hardware, software pentru industria dentară, producţia de metal şi pulberi ceramice, producţia de rumeguş şi alte produse de lemn pentru industria DIY şi alte sectoare industriale, producţia de generatoare industriale şi motoare electrice, produse alimentare congelate, refrigerate şi gata preparate, cercetare în domeniul dezvoltării studiilor clinice, administrării acestora şi al serviciilor post-omologare, producţia şi decorarea recipientelor de sticlă de lux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO