Burse - Fonduri mutuale

Guvernul pune un inginer chimist preşedinte interimar la Transelectrica

Guvernul pune un inginer chimist preşedinte interimar la Transelectrica

Autor: Roxana Pricop

27.06.2012, 00:04 678

Fostul deputat PNL Mircea Ciopraga a fost numit membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Transelectrica (TEL) în locul demisionarului Gheorghe Ştefan, urmând să preia şi conducerea interimară a consiliului.

Transelectrica este controlată de stat în proporţie de 58%. În vârstă de 51 de ani, Ciopraga a fost deputat PNL în legislatura 2004-2008, fiind membru al Comisiei pentru industrii şi servicii. El a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea Tehnologie Chimică, iar conform CV-ului nu are experienţă în sectorul energetic.

Coaliţia USL, aflată acum la guvernare, continuă astfel seria numirilor politice şi nu pe bază de competenţe, pe care le-a contestat în vremea guvernării PDL. La finalul lunii mai, conducerea companiei a numit vineri doi administratori pro­vi­zorii până la desemnarea noilor administratori de către AGA - Remus Dumitru Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), şi Dumitru Pîrvulescu. Ceilalţi reprezentanţi ai CA sunt Gheor­ghe Seculici, Andrei-Gabriel Benghea-Mălăieş, Dumitru-Virgil Orlandea şi Adrian-Victor Vevera, fostul consilier al lui Emil Boc.

Din cauza contextului extern nefavorabil, dar şi al schimbărilor din conducere, acţiunile Transelectrica au înregistrat o scădere de 30% în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO