Burse - Fonduri mutuale

Guvernul vrea să vândă la bursă câte 15% din acţiunile Transelectrica, Transgaz şi Romgaz

Guvernul vrea să vândă la bursă câte 15% din acţiunile Transelectrica, Transgaz şi Romgaz
21.07.2010, 14:43 37

Guvernul intenţionează să vândă la bursă câte 15% din acţiunileoperatorului sistemului naţional de transport al electricităţiiTranselectrica (TEL), transportatorului de gaze Transgaz Mediaş(TGN) şi producătorului de gaze Romgaz Mediaş, la care va derula oofertă publică secundară iniţială, conform Mediafax Business.

Ofertele publice de vânzare vor fi derulate de intermediariselectaţi prin licitaţie, ţinând seama de criterii de calitate şicost ale serviciilor, se arată în proiectele de hotărâre de guvernpentru cedarea participaţiilor.

La Transelectrica, statul deţine prin intermediul MinisteruluiEconomiei un pachet reprezentând 73,68% din acţiuni, iar laTransgaz controlează 73,51% din titluri, ambele companii fiind dejalistate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Pe lista pregătită de Guvern a fost inclusă şi compania Romgaz,unde statul deţine 85,01% din acţiuni.

Un pachet de 12,81% din capitalul Transelectrica estetranzacţionabil la BVB, iar valoare de piaţă a companiei, lacotaţia de miercuri, este de 1,2 miliarde lei. În cazul Transgaz,la bursă sunt listate 11,5% din acţiuni, iar capitalizareacompaniei este de 2,64 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO