Hidroelectrica bifează „cheta“ guvernamentală: dividende speciale de 655 milioane de lei, care trebuie plătite în 15 zile

14 sep 2017 Autor: Liviu Popescu

Ministerul Energiei şi Fondul Proprie­tatea, cei doi acţionari ai Hidroelectrica, cea mai profitabilă companie românească în 2016, au aprobat ieri plata unor dividende speciale de 655 mil. lei, care urmează a fi plătite în cel mult două săptămâni, potrivit mai multor surse din piaţă. Statului i-ar reveni astfel 525 milioane de  lei în condiţiile în care controlează 80% din companie.

Decizia de distribuire a unor dividende speciale în cazul companiilor naţionale vine după unele măsuri asemănătoare la companii listate precum Conpet, Rom­gaz, Transelectrica şi Transgaz.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2017

 

Cuvinte cheie:
dividende
, hidroelectrica
, companie
, plati
, actionari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide