Burse - Fonduri mutuale

Hidroelectrica îşi va majora capitalul cu 12,5%: 2,5% de la FP şi 10% de pe bursă

Hidroelectrica îşi va majora capitalul cu 12,5%: 2,5% de la FP şi 10% de pe bursă

Foto Shutterstock

Autor: Carol Dan

25.02.2013, 00:00 894

Capitalul Hidroelectrica va fi majorat cu 12,49% prin emiterea de noi acţiuni, Fondul Proprietatea având dreptul să subscrie 2,49% din titluri, în baza dreptului de preferinţă, iar 10% din acţiuni vor fi vândute prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Economiei.

Fondul Proprietatea va putea cumpăra acţiunile la un preţ similar celui din oferta publică. Proiectul de act normativ nu prevede o dată pentru oferta publică. Guvernul a ales în luna aprilie a anului trecut consorţiul BRD (lider de consorţiu)-Citigroup-Société Générale-Intercapital Invest pentru a intermedia listarea Hidroelectrica la bursă.

Compania a intrat în insolvenţă din iunie 2012 pentru a scăpa de contractele cu "băieţii deştepţi". Listarea va avea loc după ieşirea din insolvenţă. Ministerul Economiei deţine în prezent 80% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea are 20%. La finalul anului trecut, KPMG a reevaluat participaţia deţinută de FP la Hidroelectrica la 2 mld. lei, conform raportului preliminar al fondului. Conform acestei evaluări, pachetul de 10% pe care statul vrea să-l vândă pe bursă ar valora circa 1 mld. lei (227 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO