Burse - Fonduri mutuale

​Hidroelectrica va avea un consiliu de administraţie pe patru luni, aşa cum voia statul, ceea ce însemnă că este posibil să se amâne numirea conducerii executive - surse

​Hidroelectrica va avea un consiliu de administraţie...

Autor: Liviu Popescu

19.04.2017, 19:45 475

Acţionarii Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie din România, au aprobat în şedinţa de astăzi un consiliu de administraţie interimar cu o durată de patru luni, aşa cum a propus statul, acţionar cu 80%, potrivit mai multor surse din piaţă.

La începutul lunii aprilie, Ministerul Energiei a venit cu şase propuneri, printre care se remarcă trei nominalizări vicepreşedintele naţional pentru jocuri de noroc, un fost operator de producţie grafică la televiziune şi un fost realizator de televiziune, oameni care nu au experienţă în energie.

Fondul Proprietatea, acţionar cu 20%, voia un board cu o durată pe patru ani care ar fi putut să numească şi conducerea executivă. Astfel, în urma AGA de astăzi, propunerea FP a picat. Fondul a propus-o pe Oana Truţă, care face parte din actualul board, şi care va avea un mandat de patru luni.

„Acest board interimar nu este abilitat să ia decizii pentru numirea conducerii executive”, spune o sursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO