Burse - Fonduri mutuale

Horia Manda, omul din spatele tranzacţiei Carpatica/Nexte­bank: Nu excludem cumpărarea de alte pachete de acţiuni

Horia Manda, managing director al Axxess Capital

Prioritar, pentru noi în acest moment este realizarea fuziunii. Sunt o multitudine de paşi legali care trebuie urmaţi, de aceea estimez că fuziunea nu se va încheia mai devreme de sfârşitul anului.

Horia Manda, managing director al Axxess Capital Prioritar, pentru noi în acest moment este realizarea fuziunii. Sunt o multitudine de paşi legali care trebuie urmaţi, de aceea estimez că fuziunea nu se va încheia mai devreme de sfârşitul anului.

Autor: Anelis Baciu

25.03.2016, 00:08 1509

Patria Bank (fosta Nexte­bank) nu exclude posibi­litatea achiziţionării altor pachete de acţiuni ale Băncii Carpatica (simbol bursier BCC), însă acest lucru s-a putea întâmpla abia după finalizarea fuziunii, adică nu mai devreme de finalul acestui an, a declarat pentru ZF Horia Manda, managing director al Axxess Capital, companie care administrează fondul Emerging Europe Accession care deţine Patria Bank.

„Nu exclud ca după fuziune să mai cumpărăm alte pachete de acţiuni la Banca Carpatica, dar deocamdată nu avem niciun plan în acest sens. Prioritar pentru noi în acest moment este reali­zarea fuziunii. Sunt o multitudine de paşi legali care trebuie urmaţi, de aceea estimez că fuziunea nu se va încheia mai devreme de sfârşitul anului“, a declarat pentru ZF Horia Manda.

Patria Bank a ajuns la o participaţie de 64,16% din capitalul Băncii Car­patica, după ce a mai cumpărat 9,37% din acţiuni în cadrul ofertei publice de cumpărare iniţiată la începutul acestei lunii. Patria Bank a plătit 21,67 milioane de lei pentru cele 206,4 milioane de titluri ale Băncii Carpatica achiziţionate de la acţionarii minoritari în cadrul ofertei publice de cumpărare derulată în perioada 2-23 martie a acestui an şi intermediată de Intercapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO