Burse - Fonduri mutuale

Iaciu reia proiectul finanţării prin obligaţiuni la Impact: „Este mai flexibil şi mai ieftin decât creditul bancar“

Gheorghe Iaciu, proprietarul Impact

Gheorghe Iaciu, proprietarul Impact

Autor: Roxana Pricop

23.04.2015, 00:06 873
Conducerea dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cere din nou acordul acţionarilor pentru a se finanţa printr-o emisiune de obligaţiuni de 135 milioane de lei pe cinci ani. Dobânda va fi fixă şi se va situa între 5,5% şi 7% pe an.
 
Aceasta este una dintre cele mai mari finanţări pe care o companie privată încearcă să o atragă de pe bursă în ultimii ani. Fondurile vor fi folosite, printre altele, pentru finanţarea construcţiei centrului urban Greenfield Plaza din Bucureşti, precum şi pentru dezvoltarea primei faze a proiectului Barbu Văcărescu şi pentru achitarea parţială sau totală a unor împrumuturi ale companiei.
 
La finalul anului 2013, compania a mai primit acordul acţionarilor pentru o emisiune de obligaţiuni în valoare de 100 milioane de lei, convertibile la maturitate în acţiuni. Însă din cauza condiţiilor mai puţin favorabile din piaţă, Impact a pus „on hold“ acest proiect şi a preferat să facă majorare de capital, prin aport de numerar, şi să atragă de la acţionari 80 milioane de lei anul trecut.
 
„Condiţiile de piaţă ne sunt acum mult mai favorabile. Piaţa imobiliară rezidenţială a debutat bine în acest an şi avem nevoie de finanţare pentru a creşte viteza de pro­ducţie. Am optat pentru obliga­ţiuni pentru că este un împrumut care ne oferă mai multă flexibilitate şi este mai ieftin decât creditul bancar“, a spus Gheorghe Iaciu, proprietarul Impact cu 49% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO