Iaciu şi Andrici au ieşit de la SIF Muntenia cu profit de 90% după doi ani

20 mar 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Gheorghe Iaciu şi Adrian Andrici, doi dintre cei mai puternici investitori de pe bursa locală, au marcat profituri de aproape 90% în urma exiturilor de la SIF Muntenia (SIF4). Marţi, s-au transferat pe bursă circa 7,9% din acţiunile SIF Muntenia, pentru 66,9 mil. lei (14,8 mil. euro).
 
Iaciu şi Andici au vândut circa 6,8%, ceilalţi vânzători nefiind raportaţi. Tranzacţiile s-au realizat la preţul de 1,05 lei/acţiune, maximul ultimilor cinci ani şi jumătate la SIF Muntenia, preţ cu 10% peste cotaţia de pe bursă.
 
Iaciu a vândut marţi pachetul de 5% pe care-l deţinea la SIF Muntenia pentru 42,3 mil. lei, potrivit raportărilor de pe bursă. El cumpărase acţiunile în prima parte a lui 2012, după ce Parlamentul a hotărât ridicarea pragului de deţinere la SIF-uri de la 1% la 5%, investiţia totală fiind de circa 30 mil. lei, potrivit propriilor declaraţii. Astfel, Iaciu a înregistrat un profit de 12,3 mil. lei doar din vânzarea acţiunilor. În ultimii doi ani, Iaciu a mai încasat dividende în valoare de circa 13,5 mil. lei de la SIF4, astfel că profitul său total din această investiţie ajunge la 25,8 mil. lei sau, în procente, la 86%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.03.2014

 

Cuvinte cheie:
sif muntenia
, profit
, bursa
, actiuni
, vanzare
, pret
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide