Burse - Fonduri mutuale

Iaciu vrea să cumpere dezvoltatorul imobiliar Impact cu discount de 8%. Oferă 4,4 mil. euro

Iaciu vrea să cumpere dezvoltatorul imobiliar Impact cu...

Autor: Monica Juganaru

23.09.2013, 11:10 788

Astfel, pentru cele 122,57 milioane de titluri, Iaciu vrea să plătească un preţ de 0,16 lei/unitate, reiese din anunţul de ofertă transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul stabilit de ofertant este cu 8,5% sub cea mai recentă cotaţie din piaţă, de 0,175 lei. Capitalizarea companiei, calculată la această cotaţie, este de 34,62 milioane lei (7,75 milioane euro).

Operaţiunea se va derula în perioada 26 septembrie - 10 octombrie şi va fi intermediată de casa de brokeraj Swiss Capital.

Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie, când participaţiile deţinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, şi Carmen Săndulescu au fost vândute prin executare silită pentru un credit nerambursat.

Atunci, el a plătit 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro) pentru 23,22% din acţiunile Impact, iar ulterior şi-a majorat participaţia, cumpărând inclusiv pachetele deţinute de un fond adminstrat de Franklin Templeton (6,15%) şi de trei fonduri de pensii administrate de ING (8,1%).

Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly şi cel mai mare acţionar al SIF Muntenia (SIF4).

În acţionariatul Impact se regăseşte şi omul de afaceri Adrian Andrici (13,8%) şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, prin Salink Limited (10,1%).

Pe fondul schimbărilor din acţionariat, acţiunile Impact au crescut puternic în acest an, cu 78%, de la 0,115 lei la finele anului trecut la un vârf de 0,205 lei în a doua parte a lunii august. După ce au atins acest vârf, preţul a scăzut cu aproximativ 14%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO