Burse - Fonduri mutuale

IAR Ghimbav şi-a dublat afacerile la 29 milioane de lei în primele nouă luni

IAR Ghimbav şi-a dublat afacerile la 29 milioane de lei...

Autor: Ioana Tudor

03.11.2014, 18:09 476

Producătorul de elicoptere IAR Ghimbav (simbol bursier IARV), controlat de statul român, a încheiat primele nouă luni cu o cifră de afaceri de 29,2 milioane de lei, dublă faţă de rulajul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, graţie creşterii producţiei vândute. Profitul companiei a urcat cu 61% în ianuarie-septembrie, la 1,2 milioane de lei.

IAR Ghimbav este controlată de statul român prin intermediul Ministerului Economiei, cu 64,9% din capitalul social.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, şi Guillaume Faury, CEO al grupului aerian european Airbus, au semnat în septembrie un memorandum de înţelegere cu Airbus Helicopters pentru ca IAR Braşov să ia parte la producţia de elicoptere Super Puma MK1.

La finalul lunii noiembrie, acţionarii IAR se vor întruni pentru o decizie privind punerea la dispoziţia Airbus Helicopters a unei suprafeţe de teren de 1,2 hectare necesare pentru construirea capacităţilor industriale destinate dezvoltării proiectului Super Puma MK1. În luna iulie compania a mai pus la dispoziţia Vadstena, firmă înfiinţată de Airbus Helicopters în România, un teren de 15.000 de metri pătraţi în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, pentru producţia elicopterelor Super Puma.

Acţiunile companiei au scăzut astăzi pe bursă cu 7,6% şi se tranzacţionează la preţul de 1,533 lei/unitate. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 28,9 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO