Burse - Fonduri mutuale

Ieba Trust recomandă la cumpărare titlurile Dafora cu un preţ ţintă de 0,17 lei

Autor: Adrian Ionut Cojocar

23.03.2011, 12:52 101

Analiştii Ieba Trust văd un potenţial de creştere de 28% petitlurile Dafora Mediaş pentru următoarele 12 luni şi recomandă lacumpărare aceste titluri.

Acţiunile Dafora se tranzacţionau pe parcursul şedinţei deastăzi 0,133 lei/unitate, în timp ce estimările analiştilor caseide brokeraj indică un nivel de 0,17 lei/acţiune.

"În ceea ce priveşte profitabilitatea, anticipăm marje mai miciîn viitor faţă de cele record înregistrate de Dafora în 2010 caurmare a concurenţei atât pe piaţa locală dar mai ales pe ceainternaţiuonală. Anticipăm o îmbunătăţire a condiţiilor de piaţă şio creştere a activităţii companiei începând cu a doua parte aacestui an pe măsură ce condiţiile de pe piaţa petrolieră vorcontinua să se îmbunătăţească", arată analiştii Ieba Trust.

Aceştia estimează că afacerile Dafora Mediaş vor avansa cu 26%în 2011, până la 243,8 mil. lei, în timp ce profitul net esteaşteptat să se majoreze cu 40%, la 11,7 mil. lei.

Analiştii Ieba Trust mai spun că acţiunile Dafora setranzacţionează în prezent cu un discount faţă de companiilesimilare din regiune lucru justificat într-o anumită măsură delichiditatea şi transparenţa redusă a companiei.

Un alt impediment în estimarea profiturilor viitoare ale firmeieste reprezentat de datoriile destul de mari ale Dafora, estimatede analişti la 335 mil. lei dacă sunt incluse şi contractele deleasing, şi care au avut un efect negativ în ultimii ani asupraprofitabilităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO