Burse - Fonduri mutuale

IFB Finwest ţine Black Friday pentru comisioanele de tranzacţionare

Foto: Andreea Alexandru

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Roxana Pricop

28.11.2014, 00:00 255

Firma de brokeraj IFB Finwest din Arad, în top zece cei mai activi intermediari de la bursa din Bucureşti, a redus comisionul de tranzacţionare la 0,15% pentru tranzacţiilor realizate de clienţii permanenţi joi, 27 noiembrie, şi vineri, 28 noiembrie, cu instrumente financiare listate la bursă, excepţie făcând tranzacţiile cu obligaţiuni, titluri de stat, subscrierile în oferte publice sau tranzacţii negociate anterior. În mod obişnuit, comisionul perceput de societate este situat între 0,8% şi 1,5% în funcţie de valoarea tranzacţiei.

IFB Finwest este specializată în tranzacţii cu investitori mici, de retail, care sunt mai activi decât clienţii instituţionali. IFB Finwest a intermediat în octombrie tranzacţii cu acţiuni în valoare de 77 mil. lei, comparativ cu 54,6 mil. lei în septembrie.

Micii investitori au un portofoliu în valoare medie de 2.000 de euro pe bursă, potrivit statisticilor emise de Fondul de Compensare a Investitorilor care iau în calcul investitorii compensabili, adică persoanele cu deţineri mai mici de 20.000 de euro cât este plafonul de despăgubire. Spre comparaţie, valoarea medie a unui depozit bancar deschis de o persoană fizică este de 7.5000 de euro. Numărul total de conturi deschise pe bursă era de 83.520 la finalul lunii martie, fără a lua în calcul dacă un investitor are deschise conturi la unu sau mai mulţi brokeri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO