Imotrust Arad vinde un teren de 44.505 mp în Cluj Napoca, pentru 2,5 mil.euro către un SPV propriu. În joc este şi un credit de la Credite Europe Bank

12 sep 2017 Autor: Roxana Rosu

Firma Imotrust Arad vrea să vândă un teren de 44.505 mp din Cluj Napoca, la preţul de 2,5 milioane euro, fără TVA, sub preţul de achiziţie pe fondul deprecierii valorii de piaţă a terenului, către o societate-vehicul investiţional la care compania să fie iniţial asociat unic.

Din suprafaţa totală scoasă la vânzare, o parcelă de 583 mp va fi cumpărată anterior de Imotrust SA de la Citadela Investment.

Acţionarii Imotrust au aprobat pe 8 septembrie şi novarea contratului de limită de creditare încheiat cu Credite Europe Bank către o societate-vehicul investiţional (SPV) la care Imotrust SA va fi asociat unic iniţial. Terenul din Cluj Napoca va fi vândut către acelaşi SPV.

O parte din preţul de vânzare se va achita prin novaţie de credit sau se va aloca rambursării creditului, iar diferenţa va fi achitată de cumpărător în maxim 24 de luni de la tranzacţie.

De asemenea, acţionarii au aprobat o decizie a Directoratului Imotrust SA din luna martie privind vânzarea a 20 de parcele de teren din comuna Vladimirescu, judeţul Arad, în suprafaţă totală de aproape 5000 mp.

 Imotrust Arad este deţinută în proporţie de 21% de UTA Arad, 15% de Arcvia Minerva Arad, de 15% de Parca Industrial UTA şi 12% de SC BLoc 03 UTA Arad.

 

Cuvinte cheie:
vanzare
, arad
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide