Burse - Fonduri mutuale

Impact Bucureşti rambursează integral anticipat două credite de 22 mil. lei de la Banca Transilvania

Impact Bucureşti rambursează integral anticipat două...

Autor: Liviu Popescu

31.08.2016, 00:00 477

Dezvoltatorul imobiliar Developer&Contractor Bucureşti (IMP), care are ansambluri rezidenţiale în nordul Bucureştiului, a decis să ramburseze intregral anticipat două credite contractate de la Banca Transilvania în valoare totală de 22 mil. lei. 

Ambele credite au fost semnate în noiembrie 2015. Primul credit, în valoare de 18,2 mil. lei, a fost luat de compania cu 194 mil. lei capitalizare pentru investiţii pe o scadenţă de 18 luni. Al doilea are o valoare de 4 mil. lei, pentru finanţarea TVA, cu termen de 12 luni.

Creditele au fost contractate de companie pentru finanţarea parţială a investiţiei de lucrări de construire, instalaţii şi amenajare interioară a ansamblului de locuinţe colective „Cartierul Salcâmilor“, faza a IV-a, din Sector 1, din incinta ansamblului Greenfield. Ieri pe bursă, investitorii nu au reacţionat la decizia consiliului de administraţie, astfel că acţiunile au stagnat la 0,7 lei.

De la începutul anului, titlurile IMP s-au depreciat cu 25%. În perioada august 2015-august 2016, cotaţiile s-au diminuat cu 45%. Anul trecut, Impact Bucureşti a raportat o pierdere de 4,4 mil. lei faţă de un profit net de 4 mil. lei în 2014, în pofida vânzării unui stoc de locuinţe de 106,5 mil. lei, care a adus firmei un profit de 25,9 mil. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO