Burse - Fonduri mutuale

În această săptămână vine una dintre cele mai importante veşti de peste Ocean, cu posibil ecou şi la Bucureşti

Prima perioadă din această toamnă s-a dovedit una delicată pentru marile burse

Prima perioadă din această toamnă s-a dovedit una delicată pentru marile burse

Autor: Dan Grigore Ivan

19.09.2016, 00:06 1753

Marile pieţe de capital ale lumii, fie că sunt cele europene, asiatice sau americane, au afişat scăderi pe bandă rulantă într-un început de toamnă agitat, dominat de ştiri şi supoziţii contradictorii privind reacţiile viitoare ale marilor bănci centrale din Statele Unite ale Americii, Europa sau Japonia.

Astfel, indicele S & P 500, referinţa bursei americane, a scăzut cu 2,27% în primele două săptămâni ale lunii septembrie, în timp ce indicele EuroStoxx 50, ce urmăreşte cele mai im­portante 50 de companii europene, a scăzut cu 2,65%.

Dintre pieţele de capital consacrate, bursa de la Frankfurt a fost cel mai puternic afectată, indicele DAX afişând o depreciere de 2,91%, în timp ce bursa pariziană a înre­gistrat o contracţie de 2,5%.

În regiune, indicele WIG 20, ce urmăreşte cele mai importante 20 de companii listate la Varşovia, s-a depreciat cu 3,16%, în timp ce bursa maghiară şi cea bulgară s-au apreciat cu 0,41%, respectiv cu 2,14%

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO