Burse - Fonduri mutuale

În ce acţiuni de la Bucureşti a investit BCR Pensii, cel mai rentabil fond de pensii Pilon II din România

În ce acţiuni de la Bucureşti a investit BCR Pensii,...

Autor: Liviu Popescu

23.04.2018, 00:07 4446

BCR Pensii Private, care administrează banii de pensie pentru cir­ca 600.000 de români, a intrat în acţionariatul Sphera Group în S2/2017, a majorat expunerile pe care le avea la Banca Tran­sil­va­nia, Petrom, şi MedLife şi a lichidat deţi­ne­rea la Biofarm, po­tri­vit raportului publicat săptămâna trecută  pe site-ul companiei.

BCR Pensii are cea mai ridicată rată de rentabilitate anualizată din rândul celor şapte fonduri de pensii Pilon II din România, de 5,95% martie 2017 la martie 2018, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Spre com­paraţie cea mai scăzută rată de rentabilitate în această  pe­rioadă o are BRD Pensii, de 4,06%, administrator al banilor de „bâtrâneţe“ a circa 395.000 de români.

BCR Pensii avea la finele anului 2017 un pachet de 27 de milioane de acţiuni la Banca Transilvania (TLV), cea mai lichidă acţiune de la bursa românească, în creştere cu 240% faţă de cel de la finele lunii iunie. Astfel valoarea pachetului de acţiuni a urcat de la 25 de milioane de lei la 57 de milioane de lei.

Cel mai probabil decizia de a investi în acţiuni al băncii de la Cluj a venit în contextul în care banca a anunţat că va prelua Bancpost, un jucător de top zece din România, ceea ce îi va majora în timp activele şi o va aduce mai aproape de primul loc în sistemul bancar, ocupat în prezent de BCR. Totodată este posibil ca BCR Pensii să-şi fi majorat expunerea la Banca Transilvania în contextul creşterii dobânzilor bancare din piaţă, ceea ce probabil îi va aduce şi băncii de la Cluj un business mai mare care îi va permite să plătească dividende cu randamente peste media pieţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO