În ce v-aţi investi banii: depozitele din Vest au adus 0,5% într-un an, cele din România 0,9%, iar BVB afişează un randament de 25%

13 sep 2017 Autor: Liviu Popescu

♦ Ratele dobânzilor bancare sunt pe un trend descendent din 2012 încoace ♦ Bancherii au intrat de mult cu dobânzile sub pragul de 1% pe an ♦ Pe de altă parte, bursa românească poate aduce un randament chiar şi de 25%, evoluţie ajustată cu dividende.

Un investitor care alegea în toamna anului 2016 să-şi depoziteze economiile în euro la o bancă din cele 19 state membre ale zonei euro ar fi primit o dobândă de 0,5% pe an, în timp ce în România ar fi fost remunerat cu 0,9% pe an pentru un depozit în lei cu scadenţa mai mică de un an, potrivit statisticilor zonei euro şi ale BNR.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2017

 

Cuvinte cheie:
randament
, romania
, depozite
, bani
, bvb
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide