Burse - Fonduri mutuale

In plina criza, Concefa mizeaza pe castiguri de 6 ori mai mari

In plina criza, Concefa mizeaza pe castiguri de 6 ori mai mari
31.05.2010, 23:01 31

Firma de constructii Concefa Sibiu (COFI) si-a bugetat pentruacest an afaceri de 231 mil. lei, aproape triple fata de nivelul deanul trecut, cand s-au ridicat la putin peste 81 mil. lei (19,2mil. euro). In plus, compania si-a bugetat un profit de 6 ori maimare pentru acest an, de 24 mil. lei, fata de 2009 cand a raportatun rezultat net de 4,4 mil. lei (1,1 mil. euro), potrivit bugetuluide venituri si cheltuieli pentru 2010 publicat de companie.

Compania a aprobat recent o majorare de capital in valoare de39,4 mil. lei (9,3 mil. euro), prin aport in numerar. Potrivitreprezentantilor companiei, banii din majorare sunt destinaticresterii capitalului de lucru, finalizarii investitiilor dejaincepute, continuarea retehnologizarii, precum si pentru noiachizitii.

Conducerea Concefa a mai aprobat, de asemenea, achizitia a 90%din actiunile firmei de constructii Tunele Brasov, companie care in2008 a realizat afaceri de 31,3 mil. lei (8,5 mil. euro) si unprofit de circa 0,1 mil. lei.

In plus, compania a aprobat contractarea unor noi credite pentruinvestitii, in valoare de aproape 2 mil. euro, precum si creareaunui plafon de creditare si garantare in valoare de 3 mil.euro.

De asemenea, compania a anuntat ca intentioneaza sa accesezefonduri europene de pana la 7 mil. euro, in vederea achizitionariide utilaje si echipamente, potrivit raportului remis BVB.

Compania a mai inceput demersurile pentru transferareaactiunilor la categoria I sau a II-a a Bursei de Valori sau peSibex. In prezent, titlurile Concefa sunt tranzactionate pe piataXMBS RASDAQ, in ultima perioada fiind printre cele maitranzactionate actiuni pe acest segment de piata. "Exista interespe actiunile Concefa deoarece sunt printre putinele titluri dinpiata care nu au scazut sub media de 200 de zile, si ca atare nu auajuns intr-o piata bear. Interesul mare pentru titlurile companieise datoreaza si rezultatelor mari bugetate pentru acest an, care tefac sa crezi ca exista contracte mari care sa sustina acestecifre", a explicat Ovidiu Serdean, broker la IFB Finwest.

Actiunile se tranzactioneaza la un pret de 0,33 lei/unitate, maimare cu 15,3% fata de cotatia de la inceputul anului, la acestnivel, capitalizarea companiei ridicandu-se la peste 14 mil. euro.Ieri titlurile Concefa au facut obiectul a trei tranzactii deal, invaloare de peste 3,1 mil. euro, prin care au fost transferate peste17,4% din actiuni. Principalul actionar al companiei este HoratiuCercel, cu 63% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO