În România sunt 140 de companii cu vânzări între 100 şi 200 mil. euro. „De aici vor veni cele mai multe listări la Bursă.“

26 sep 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Pe listă sunt prezente şi Bitdefender, despre care ZF a scris că există o intenţie de listare, dacă nu găseşte un investitor financiar, dar şi companii care au mai fost în ringul de tranzacţionare al BVB, Flanco sau Terapia.

Circa 140 de companii româneşti au afaceri cuprinse între 100 şi 200 de milioane de euro, bazinul principal din care ar putea să provină următoarele listări la Bursa de Valori Bucureşti, consideră bancherul de investiţii Laurenţiu Ciocîrlan, şeful diviziei de investiţii a Raiffeisen Bank, intermediar care a bifat cele mai mari listări la BVB.

„Cred că cel mai numeros segment de candidaţi la listare este cel al companiilor care au vânzări între 100 şi 200 milioane euro. De acolo vor veni cele mai multe listări“, spune Ciocîrlan într-un interviu pentru ZF. Dintre acestea, 10% sunt companii antreprenoriale româneşti, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.09.2017

 

Cuvinte cheie:
companii
, listare
, romania
, vanzari
, bvb
, prezenta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide