Burse - Fonduri mutuale

​Încă o companie privată la bursă românească: Goldring publică marţi prospectul de listare al producătorului de echipamente electrice AAGES Târgu Mureş

​Încă o companie privată la bursă românească:...

Autor: Liviu Popescu

31.05.2017, 16:20 1190

Compania de brokeraj Goldring va publica marţi dimineaţă prospectul de listare al AAGES Târgu Mureş, producător de echipamente electrice, şi se aşteaptă ca săptămâna viitoare să înceapă oferta publică iniţială secundară, potrivit reprezentanţilor Goldring.

AAGES a fost înfiinţată în anul 1990 din iniţiativa unui grup de cercetători ştiinţifici, care în anii ’80 şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA Bucureşti, filiala Târgu Mureş.

“În ultimii 16 ani, peste 70% din producţia noastră este destinată exportului pentru ţările UE, dar prin clienţii noştri din Germania produsele AAGES sunt folosite, în afară de Europa, şi în Asia, America de Sud, Statele Unite ale Americii şi Rusia”, potrivit site-ul companiei http://ro.aages.ro/.

Anterior, ZF a scris că este vorba de o listare prin vânzare de acţiuni de la o parte din acţionarii existenţi, ceea ce înseamnă că banii nu vor intra în companie. Listarea va fi pentru 15%, dar free float-ul va fi de aproximativ 30%.

Astfel la doar două săptămâni după ce Digi Communications s-a listat la bursă, în ringul de tranzacţionare ar putea să intre încă o companie privată.

Acţionarul majoritar al AAGES Târgu-Mureş este AAGES Headinvest, firmă înfiinţată în februarie 2016, care are 54,9%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Molnar Gabor, directorul general al companiei, are 39% din AAGES Headinvest alături de nouă investitori persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO