Burse - Fonduri mutuale

ASF dă undă verde pentru listarea obligaţiunilor de 550 milioane de euro ale Globalworth la bursa de la Bucureşti

ASF dă undă verde pentru listarea obligaţiunilor de...

Autor: Liviu Popescu

14.07.2017, 00:00 333

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat emisiunea obligaţiunilor de 550 de milioane de euro ale Globalworth, cel mai mare jucător de pe piaţa clădirilor de birouri din România, pe bursa de la Bucureşti, se arată într-un comunicat al instituţiei.

„Emiterea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare aferent înregistrării obligaţiunilor emise de Globalworth Real Estate Investments Limited Guernsey în vederea admiterii la tranzacţionare la BVB”, este decizia luată de Consiliul ASF. Globalworth s-a orientat spre bursa de la Dublin cu obligaţiunile de 550 mil. euro, dar urmeză să le aducă şi la Bucureşti luna aceasta prin BT Capital Partners.

Globalworth plăteşte 2,875% pe an iar scadenţa este în 2022. Totodată ASF a aprobat şi prospectul proporţionat aferent emisiunii de noi acţiuni în vederea majorării capitalului social al societăţii Prodlacta Braşov, dar şi prospectul proporţionat întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de BVB a obligaţiunilor emise de UniCredit Bank adresat exclusiv investitorilor calificaţi. „Emiterea Certificatului de înregistrare a Valorilor Mobiliare aferent înregistrării majorării capitalului social al societăţii Banca Transilvania” este o altă decizie luată de ASF. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO