Burse - Fonduri mutuale

Incepe cea mai incarcata saptamana pentru investitori

Incepe cea mai incarcata saptamana pentru investitori
25.04.2010, 23:05 11

Nu mai putin de 45 de companii de pe Bursa au programateadunarile generale ale actionarilor in aceasta saptamana,investitorii fiind invitati sa se pronunte in privinta acordarii dedividende in valoare totala de circa 650 mil. lei (157 mil. euro)si a unor majorari de capital de aproape 600 mil. lei (145 mil.euro), iar deciziile luate saptamana aceasta pot influenta evolutiaactiunilor in urmatorul an.

Cum in fiecare zi sunt programate cel putin 5-6 adunari,majoritatea la ore apropiate, investitorii vor avea o sarcinadificila in a alege la care sa participe. Prima adunare care vasuscita un interes ridicat este marti la BRD, actionarii fiindconvocati la hotelul Crowne Plaza din Capitala sa dezbatadividendele, care vor fi mai mici decat anul trecut, dar si oposibila emisiune de obligatiuni de 600 mil. euro.

Miercuri, atentia se muta la Cluj-Napoca, la hotelul Belvedere,unde actionarii Bancii Transilvania sunt asteptati sa se pronunteasupra majorarii capitalului cu 391 mil. lei si a listarii laViena, dar si sa-si aleaga membrii in CA pentru urmatorii patruani. Joi, SIF-urile sunt vedete, toate avand convocate AGA laaproximativ aceeasi ora, dupa traditia anilor precedenti, fiindastfel imposibil ca un actionar sa participe la toate. SIF Olteniava fi insa in centrul atentiei datorita disputei dintre actionarisi conducere privind marimea dividendului. AGA are loc la sediulcompaniei din Craiova.

OMV Petrom, cea mai mare companie locala, isi asteaptaactionarii la hotelul Marriott din Capitala pentru a discutabugetul pe 2010, investitiile, dar si alegerea lui Mark Mobius dela Franklin Templeton in Consiliul de Supraveghere, ca reprezentantal Fondului Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO