Burse - Fonduri mutuale

Indicele american S&P 500 a atins pragul de 2.000 de puncte pentru prima dată în istorie

Indicele american S&P 500 a atins pragul de 2.000 de...

Autor: Roxana Pricop

25.08.2014, 17:51 380

Indicele american S&P 500, al celor mai mari 500 de companii americane, a deschis şedinţa de tranzacţionare de azi în creştere cu 0,54% până la pragul record de 2.000 de puncte, maxim istoric.

Analiştii străini se aşteptau ca indicele american să atingă pragul record de 2.000 de puncte pe fondul rezultatelor peste aşteptări ale economiei americane în trimestru al doilea.

Şi bursele europene au avut o zi bună. Bursele europene au deschis săptămâna de tranzacţionare cu creşteri de până la 1,5%, investitorii fiind entuziasmaţi de discursul ţinut de preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, în cadrul conferinţei de la Jackson Hole, Wyoming, prin care a dat de înţeles că BCE este pregătită să ia noi măsuri de stimulare a economiei.

La Bucureşti, bursa este în stagnare, însă volumele tranzacţionate pe piaţa de acţiuni au depăşit 26 milioane de euro, nivel maxim al ultimilor şapte săptămâni. Spre comparaţie, rulajele medii din luna august au fost de 8 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO