Indicele BET este uşor pe minus în martie, în vreme ce pieţele internaţionale au crescut puternic

20 mar 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Referinţa bursei de la Bucureşti se menţine sub pragul de 8.000 de puncte în martie, atingând minimul lunii în data de 9 martie, când a afişat 7.870 de puncte, în timp ce indicii marilor burse europene au înregistrat aprecieri semnificative în aceeaşi perioadă.

După ce la începutul anului indicele BET a înregistrat o viteză de creştere mult mai mare comparativ cu restul plajei bursiere mondiale, în luna martie atmosfera de la Bucureşti s-a mai domolit, însă indicele BET afişează în continuare o apreciere de peste 12% de la începutul acestui an, una dintre cele mai însemnate din lume.

În martie, cea mai mare apreciere a valorii de piaţă dintre constituenţii indicelui bursier BET a fost consem­nată de operatorul pieţei de capital lo­cale, Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a cărui capitalizare bursieră a ajuns la 237,9 milioane lei (52,2 milioane euro), echivalentul unui avans de 5,8% în luna martie.

De la începutul acestui an, acţiunile administratorului bursei de la Bucureşti au crescut cu 14,39%, cu două puncte procentuale peste avansul înregistrat de indicele BET.

Pe locul al doilea se plasează creş­terea companiei petroliere OMV Petrom (SNP), cel mai valoros emitent local listat la Bucureşti.

Preţul unei acţiuni SNP era vineri la 0,3055 lei, echivalentul unei capitalizări bursiere de 17,3 miliarde lei (3,8 mi­liarde euro).

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2017

 

Cuvinte cheie:
crestere
, bet
, indicele bet
, piata
, bucuresti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide