Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET este uşor pe minus în martie, în vreme ce pieţele internaţionale au crescut puternic

Indicele BET este uşor pe minus în martie, în vreme ce...

Autor: Dan Grigore Ivan

20.03.2017, 00:06 386

Referinţa bursei de la Bucureşti se menţine sub pragul de 8.000 de puncte în martie, atingând minimul lunii în data de 9 martie, când a afişat 7.870 de puncte, în timp ce indicii marilor burse europene au înregistrat aprecieri semnificative în aceeaşi perioadă.

După ce la începutul anului indicele BET a înregistrat o viteză de creştere mult mai mare comparativ cu restul plajei bursiere mondiale, în luna martie atmosfera de la Bucureşti s-a mai domolit, însă indicele BET afişează în continuare o apreciere de peste 12% de la începutul acestui an, una dintre cele mai însemnate din lume.

În martie, cea mai mare apreciere a valorii de piaţă dintre constituenţii indicelui bursier BET a fost consem­nată de operatorul pieţei de capital lo­cale, Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a cărui capitalizare bursieră a ajuns la 237,9 milioane lei (52,2 milioane euro), echivalentul unui avans de 5,8% în luna martie.

De la începutul acestui an, acţiunile administratorului bursei de la Bucureşti au crescut cu 14,39%, cu două puncte procentuale peste avansul înregistrat de indicele BET.

Pe locul al doilea se plasează creş­terea companiei petroliere OMV Petrom (SNP), cel mai valoros emitent local listat la Bucureşti.

Preţul unei acţiuni SNP era vineri la 0,3055 lei, echivalentul unei capitalizări bursiere de 17,3 miliarde lei (3,8 mi­liarde euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO