Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET evită la limită alunecarea sub pragul de 8.000 de puncte în mai

Indicele BET evită la limită alunecarea sub pragul de...

Autor: Dan Grigore Ivan

01.06.2018, 00:07 515

Piaţa de capital bucureşteană a reuşit ieri să afişeze o apreciere de 0,77%, după deprecierea violentă de miercuri (-2,23%), pe fondul unui rulaj de 102 milioane lei, de două ori mai mare decât media zilnică de tranzacţionare din 2018.

Indicele BET a părăsit pentru puţin timp pragul de 8.000 puncte, revenind la aceeaşi cotaţie ca şi cea de la începutul lui ianuarie, însă pe finalul zilei de tranzacţionare a reuşit o revenire la 8.080 puncte.

Astfel, după ce înregistrase o apreciere şi de peste 15% în 2018, mare parte din avansul principalului indice de la Bucureşti s-a topit, iar creşterea de la începutul anului a căzut sub nivelul de 4%.

Zvonurile şi tensiunile din jurul viitorului Pilonului II au accelerat scăderile de pe piaţa de la Bucureşti, prinsă oricum în perioada corecţiilor ex-dividend, una vulnerabilă din punct de vedere tehnic.

Bursa locală a evoluat în 2018 în mare parte neconec­ta­tă la trendurile externe. Astfel, în condiţiile în care pieţele ex­terne au trecut prin cele mai violente scăderi intraday de la crahul din 2007-2009, bursa românească a fost uşor perturbată în februarie de evoluţiile din America, dar a reve­nit imediat pe o creştere accelerată, desprinzându-se astfel de media globală, care căzuse în teritoriul negativ.

Totodată, începutul de an a adus o lichiditate în creştere la Bucureşti, ajungând la medie zilnică de tranzacţionare de peste 11 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO