Indicele BET s-a mărit: prima zi cu 12 acţiuni a fost însă una timidă

21 mar 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Indicele BET, referinţa pieţei de capital de la Bucureşti, a trecut ieri prin prima zi de tranzacţionare în noua formaţie, cu 12 emitenţi faţă de zece până în data de 20 martie.

Debutul instrumentului financiar proaspăt ma­turizat s-a petrecut însă într-o şedinţă de tran­zacţionare anemică, cu un rulaj cu mult sub media zilnică de tranzacţionare de peste 9 milioane de euro.

Cei doi noi emitenţi primiţi în clubul BET-ului, Conpet şi MedLife, au primit cea de a noua şi respectiv a unsprezecea pondere în referinţa de la Bucureşti. Astfel, compania energetică Conpet (COTE) are o pondere de 1,35%, în vreme ce reţeaua de servicii medicale private MedLife reprezintă 0,92% din princiaplul indice de la Bucureşti.

Capitalizarea bursieră a tuturor celor 12 companii este de peste 70 miliarde lei, iar în ultimul an au fost înregistrate tranzacţii totale cu acţiunile emitenţilor din BET în valoare de 3,2 miliarde lei, echi­valentul a peste 4,5% din valoarea totală de piaţă.

La acest capitol, pe primul loc se situează Banca Transilvania (TLV), a doua bancă din sistemul românesc după activele administrate, după ce s-au realizat tranzacţii cu acţiuni TLV în valoare de 2,2 miliarde lei în ultimul an, plasându-se astfel pe locul întâi în topul celor mai tranzacţionate com­panii listate la Bucureşti.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2017

 

Cuvinte cheie:
bet
, indicele bet
, actiuni
, bucuresti
, tranzactionare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide