Burse - Fonduri mutuale

Indicele bursier BET creşte cu 25% în ultimele 12 luni, peste New York, Paris sau Londra

Indicele bursier BET creşte cu 25% în ultimele 12 luni,...

Autor: Dan Grigore Ivan

27.02.2017, 00:07 467

Indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, s-a apreciat cu 25% faţă de valoarea pe care o afişa pe 25 februarie 2016 şi a reuşit astfel una dintre cele mai bune evoluţii din regiune şi chiar din lume, depăşind randamentele unor burse mai consacrate precum cea engleză, franceză sau americană.

Creşterea se datorează evoluţiei peste medie de la înce­pu­tul acestui an. Indicele BET  a crescut, alimentat de creşterea sem­nificativă a emitenţilor din sectorul energetic, a Băncii Transil­vania sau a Fondului Proprietatea, în mai puţin de două luni, cu peste 12% şi s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai mari randamente la nivel european, la mică distanţă de in­di­cele polonez WIG 20, a cărui apreciere în prezent este de peste 13%.

După ce pieţele de capital mai mari s-au înscris într-o apre­cie­re furibundă imediat după alegerea lui Donald Trump în func­ţia de preşedinte al SUA, piaţa de la Bucureşti nu a părut aşa bine racordată la optimismul care inunda bursele mondiale, reuşind aprecieri mai modeste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO