Burse - Fonduri mutuale

Indicele care urmăreşte dividendele plătite, plus 20% în patru luni

Indicele care urmăreşte dividendele plătite, plus 20%...

Autor: Liviu Popescu

29.09.2016, 00:05 530
Indicele BET-XT-TR, care ur­măreşte cele mai lichide 25 de com­panii şi dividendele plătite de acestea, a urcat cu aproape 20% din luna mai şi până în prezent la 790 de puncte, asta în condiţiile în care în primele 10 şe­dinţe din 2016, investitorii pier­deau 13% din valoarea de piaţă a de­ţi­ne­rilor. Banca germană de inves­tiţii scria în vară într-un raport că România ofe­ră cele mai bune randamente la divi­­dende din lume, de aproximativ 7%.
 
„Am intrat în acest an cu preţuri mici ale companiilor autohtone. Dividen­dele preconizate, care s-au şi materializat ulterior, se aflau la maxime istorice ale randamentelor oferite. Creşterea economică a acce­lerat – vorbim de prognoze anuale în marja lui 5-6%. Condiţii pentru un an 2016 excelent“, consideră Alin Bren­dea, directorul general adjunct al Prime Transaction. În realitate am avut un început aproape dezastruos, doar în ultima perioadă reuşind să reintrăm în teritoriu pozitiv, spune el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO