Burse - Fonduri mutuale

Indicele Dow Jones al celei mai mari economii la nivel mondial a urcat cu 5% în 2018. Bursa de la Bucureşti are 7%

Analiştii pun creşterea înregistrată de Dow Jones pe baza reformei fiscale semnate de Donald Trump

Analiştii pun creşterea înregistrată de Dow Jones pe baza reformei fiscale semnate de Donald Trump

Autor: Alex Ciutacu

18.01.2018, 00:00 147

Indicele Dow Jones, care urmăreşte evoluţia acţiunilor unor companii precum Apple, Facebook, J.P Morgan, se tranzacţiona ieri la ora 12:00 AM la New York (18:00 ora României) la aproape 26.000 de puncte, în creştere cu 5% de la începutul anului. 

Pe de altă parte, indicele BET, de referinţă pentru bursa de la Bucureşti, a închis ieri la circa 8.310 puncte, plus 7,3% de la începutul anului. Analiştii pun creşterea înregistrată de Dow Jones pe baza reformei fiscale semnate de preşedintele SUA Donald Trump, intrată în vigoare anul acesta, scrie Bloomberg.

Speranţele privind câştigurile trimestriale solide, susţinute de reducerea impozitelor pe profit şi de creşterea economică globală solidă, au susţinut optimismul bursei de la Wall Street la începutul anului 2018, scrie agenţie de ştiri Thomson Reuters.

„Nu numai că Statele Unite ale Americii vin dintr-un trimestru puternic, dar noile măsuri de reformă fiscală continuă să ofere un impuls, investitorii fiind dornici să afle mai multe despre impactul pe care îl vor avea asupra câştigurilor viitoare”, spune un trader de pe Wall Street. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO