Burse - Fonduri mutuale

Indicele Nikkei al Bursei de la Tokyo, la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani

Indicele Nikkei al Bursei de la Tokyo, la cel mai ridicat...

Autor: Anca Olteanu

11.10.2017, 16:48 125

Economia Japoniei şi rezultatele companiilor au ajutat la majorarea indicelui.

Indicele Nikkei a crescut de la nivelul de 15.000, atins în iunie, anul trecut, după ce votul dat de cetăţenii britanici în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a afectat bursele globale.

Japonia a beneficiat de creşterea exporturilor, inclusiv a telefoanelor mobile şi a cipurilor de memorie.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a majorat prognoza de creştere economică pentru Japonia şi anticipează o creştere a PIB-ului de 1,5%, în 2017 şi de 0,7%, în 2018, în urma creşterii exporturilor şi a cheltuielilor de consum.

Deşi indicele bursier a ajuns la recordul ultimilor 20 de ani, nu toate companiile au înregistrat creşteri. Acţiunile unuia dintre cei mai mari producători din ţară, Kobe Steel, au scăzut cu 36% în două zile, pe fondul unui scandal de falsificare a datelor în ceea ce priveşte calitatea produselor.

Printre companiile care se regăsesc în indicele bursier Nikkei se numără Japan Tobacco, Nikon, Bank of Yokohama, Kobe Steel, dar şi companii din industria auto precum Honda Motor, Nissan Motor, Suzuki Motor şi Yamaha Motor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO