Burse - Fonduri mutuale

Indicii Bursei deschid ultima şedinţă din an pe plus, dar principalele acţiuni cotate sunt în scădere vineri dimineaţă

Indicii Bursei deschid ultima şedinţă din an pe plus,...

Autor: Roxana Rosu

29.12.2017, 10:07 340

Bursa a deschis ultima şedinţă a anului pe o tendinţă ascendentă, indicii pieţei de la Bucureşti fiind pe plus, dar majoritatea acţiunilor principalelor companii cotate erau la ora 10.00 în scădere uşoară.

BET, indicele principal al BVB, creşte vineri dimineaţă cu 0,05%, BET-TR cu 0,06%, iar BET-FI cu 0,07%. Cel mai mare avans este înregistrat de indicele sectorului energetic, cu un plus de 0,14%.

Dintre principalele companii cotate, acţiunile Băncii Transilvania stagnează, iar BRD scade cu 0,31%, tendinţă remarcată şi la firmele din energie, cu excepţia Romgaz, care are un plus de 1,29%. În schimb, acţiunea Transelectrica scade cu 0,8%, OMV Petrom cu 0,35%, Nuclearelectrica cu 0,42%, iar Transgaz cu 0,22%. Titlurile Electrica înregistrau la ora menţionată o scădere de 1,22%.

Tot pe minus este şi acţiunea Digi, cu 0,27%.

În ultimul an, cea mai tranzacţionată acţiune a fost cea a Banca Transilvania, pentru care s-au realizat tranzacţii de 2,3 miliarde lei, locurile următoare fiind ocupate de Fondul Proprietatea, BRD, Romgaz, OMV Petrom şi Electrica. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO