Burse - Fonduri mutuale

Indienii caută din nou un CEO pentru ArcelorMittal Galaţi

Indienii caută din nou un CEO pentru ArcelorMittal Galaţi

Autor: Andrei Chirileasa

08.02.2012, 00:05 1023

Eric Remisz, directorul general al ArcelorMittal Galaţi - cel mai mare combinat siderurgic din România -, va demisiona din funcţie la doar patru luni de la pre­lua­rea mandatului, din mo­tive personale, a anun­ţat compania.

Până la numirea unui nou director general, atri­bu­ţiile sale vor fi preluate de Bruno Ribo, actualul di­rector tehnic (CTO) al companiei.

Remisz a fost adus la conducerea ArcelorMittal Galaţi în octombrie 2011, în­locuindu-l pe francezul Thierry Le Gall, cel care a condus compania în pe­rioada 2009 - 2011, cea mai grea de după pri­vatizare. Remisz, care a ocupat timp de şase ani funcţia de director general ad­junct al Apa Nova, avea misiunea de a readuce combinatul de la Galaţi pe profit.

Compania este extrem de zgârcită în privinţa informaţiilor financiare, singu­re­le date disponibile fiind cele pu­blicate anual la Ministerul Fi­nan­ţelor. Conform aces­to­ra, afa­cerile Arce­lor­Mit­tal Ga­laţi au scăzut în 2009 şi 2010 sub pragul de un mi­liard de euro, de la 1,8 mi­liar­de de euro în 2008, îna­inte de criză, iar pierderile din 2009 şi 2010 s-au ri­di­cat la peste 400 mil. euro. Pen­tru anul tre­cut, com­pa­nia nu a dat încă niciun fel de informaţii.

La nivel internaţional, grupul Ar­ce­lor­Mittal a înregistrat anul trecut afaceri de 94 mld. dolari, în creştere cu 20% faţă de anul precedent, însă profitul net a scă­zut cu 22%, la 2,26 mld. dolari, ca urmare a pierderilor de un miliard de dolari din ultimul trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO