Influentul bancher Rothschild anunţă sfârşitul banilor ieftini. „Nu vă asumaţi acum riscuri“

10 sep 2017 Autor: Ştefan Stan

Jacob Rothschild, 81 de ani, şeful RIT Capital Partners, unul dintre cele mai influente fonduri de investiţii din lume cu 2,8 mld. lire sterline active, avertizează într-un raport intern pentru acţionari că nu este momentul potrivit pentru investitori să îşi asume riscuri, în contextul în care preţul acţiunilor a crescut fără precedent, iar creşterea economică nu este sigură.

El spune că perioada de relaxare monetară ar putea să fi ajuns la final. „Problemele geopolitice rămân răspândite şi devin din ce în ce mai greu de rezolvat. Noi menţinem o expunere moderată pe pieţele de capital şi ne-am diversificat activele spre investiţii unde creşterea vine din catalizatori pe care îi putem identifica, şi pe investiţii care sunt expuse la trenduri structurale pozitive pe termen lung”.

Rothschild este interesat în principal de investiţii în acţiuni care vor beneficia de impactul noilor tehnologii, dar şi de pieţele din Estul Extrem, care vor fi influenţate de creşterea cererii consumatorilor din Asia. RIT Capital Partners a avut un randament de 4% pe primul semestru al anului.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.09.2017

 

Cuvinte cheie:
bancher
, Rothschild
, bani ieftini
, investitii
, actionari
, avertizare
, crestere economica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide