Burse - Fonduri mutuale

ING se retrage oficial din activitatea de depozitare a activelor

ING se retrage oficial din activitatea de depozitare a...

Autor: Roxana Pricop

08.08.2014, 00:00 357
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizaţia acordată ING Bank – sucursala Bucureşti în calitate de depozitar.

Principalele responsabilităţi ale băncii-depozitar sunt păstrarea în siguranţă a tuturor activelor, calcularea şi certificarea Valorii Unitare a Activului Net (VUAN) pe care fondurile de investiţii o publică lunar, asigurarea că veniturile fondurilor sunt administrate şi calculate conform legii. Încă din 2013, ING Bank a renunţat la contractele de depozitare pe care le avea încheiate cu fondurile de investiţii româneşti. Cel mai mare contract de depozitare îl avea semnat cu Fondul Proprietatea, ce dispune de active de aproape 15 miliarde de lei.

WikiZF: Profilul companiei ING

În luna octombrie 2013, BRD a câştigat contractul de depozitare al activelor Fondului Proprietatea. SIF Transilvania şi SIF Oltenia mai aveau în depozitarea ING Bank, însă şi aceste societăţi şi-au schimbat depozitarii.

Activele SIF Oltenia sunt acum în păstrarea Raiffeisen Bank, iar SIF Transilvania are drept depozitar pe BRD. SIF Banat-Crişana, SIF Moldova şi SIF Muntenia sunt clienţii BRD pentru serviciile de depozitare. ING Bank s-a retras şi de pe piaţa de brokeraj în 2012. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO