Burse - Fonduri mutuale

Insiderii urcă rulajele cu acţiunile Băncii Transilvania

Insiderii urcă rulajele cu acţiunile Băncii Transilvania

Autor: Roxana Pricop

29.06.2015, 00:04 916
Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au făcut obiectul a trei tranzacţii negociate de tip „Deal“ în şedinţa de vineri, 26 iunie, prin care investitorii au transferat 5,25 milioane de acţiuni în schimbul unei sume de 10,8 milioane de lei.

Pachetul transferat reprezintă 0,2% din capitalul social al băncii. Preţul la care s-au perfectat tranzacţiile „deal“ a fost de 2,07 lei/titlu, uşor peste cotaţia acţiunilor din piaţa prin­ci­pală. Vineri nu a fost raportat niciun cumpărător sau vân­ză­tor al acţiunilor. „Deal“-urile de vineri au loc în con­textul în care insiderii au fost extrem de activi la cum­pă­rare pe ac­ţiu­nile TLV. SIF Moldova (SIF2) a cumpărat în şedinţa de joi, 25 iunie, un pachet de un milion de acţiuni TLV la un preţ de 2,045 lei/titlu. Banca Transil­vania repre­zintă 35,3% din acti­vul net al SIF Moldova. SIF-ul este unul dintre cei mai im­por­tanţi acţionari ai băncii, fiind în acţionariat pe locul doi după Ban­ca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Banca Transilvania este la rândul său investitor în acţiunile SIF2.

De asemenea, fondurile de investiţii ale BT Asset Mana­gement, divizie de administrare de fonduri a grupului Banca Transilvania, au cumpărat pachete cumulate de 320.000 de acţiuni pentru o sumă de 656.000 de lei săptămâna trecută. De asemenea, Horia Ciorcilă, preşedintele de aproape 15 ani a Băncii Transilvania şi unul dintre acţionarii sem­ni­ficativi, a vândut pe 17 iunie un pachet de 23 de milioane de acţiuni ale băncii, în valoare de aproximativ 11 milioane de euro. Astfel, Horia Ciorcilă a revenit la o deţinere de sub 5% din capitalul băncii.

Acţiunile TLV au încheiat şedinţa de vineri cu un avans de 2,21% până la o cotaţie de 2,085 lei/titlu. La această referinţă capitalizarea băncii este de 5,438 miliarde de lei. De la începutul anului, acţiunile băncii au un plus de 26%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO