Burse - Fonduri mutuale

Intercapital estimează un randament de 16,6% la dividendele plătite de Oil Terminal pentru 2016

Intercapital estimează un randament de 16,6% la...

Autor: Liviu Popescu

01.03.2017, 00:05 892

Oil Terminal (OIL), cel mai mare operator în vehicularea produ­selor petroliere de la Marea Neagră, ar putea plăti dividende cu randament de 16,6% din profitul realizat anul trecut, în condiţiile în care reprezentanţii sta­tului la AGA ar pune presiune pentru o rată de distribuţie de 90% din profit, re­iese dintr-o analiză a Inter­capital. Spre comparaţie, în anul 2015 com­pa­nia a distribuit 48% din profit spre di­vi­­dende, iar în 2014 rata de distri­buire era de 46%.

 
Statul controlează 59,6% din Oil Ter­minal, iar în ianuarie a solicitat printr-un memorandum ca pragul de dis­­tri­buire la companiile de stat a pro­fi­tu­lui spre dividende să urce de la 50% cât era anterior la 90%, ceea ce în­seamnă dividende mai mari pentru ac­­­ţionari. Iar această decizie a guver­nului Grindeanu a urcat la maxime pe bursă şi acţiunile unor companii din por­­to­foliul statului, cum ar fi de exem­plu Trans­gaz.
 
Ieri acţiunile Trans­gaz se tran­zacţionau la 362 de lei, uşor mai mari faţă de preţul de 361 de lei atins pe 17 februarie. Pe 15 februa­rie com­pa­­nia şi-a publicat rezultatele finan­ciare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO