Întrebarea pe care şi-o pun toţi investitorii: când apare prospectul de listare a RCS&RDS?

13 apr 2017 Autor: Liviu Popescu

Prospectul de listare a MedLife din decembrie, întocmit de Raiffeisen şi de Wood&Company, are 245 de pagini.
 
Investitorii de pe piaţa de capital de la Bucureşti aşteaptă publicarea prospectului de listare a companiei RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de tele­viziune şi internet fix din România, în ceea ce are şanse să fie cea mai mare listare din istoria BVB.
 
Volumul de tranzacţionare cu ac­ţi­uni din ziua anunţului de listare a RCS a fost de doar 13 mil. lei, al doi­lea cel mai mic din 2017, semn că investitorii se gândesc să-şi păs­tre­­ze banii pentru a cumpăra ac­ţi­uni în luna mai, atunci când RCS&RDS vrea să intre la tranzacţionare.
 
Prospectul de listare al companiei ar putea avea sute de pagini având în vedere că patru brokeri din România - BT Capital Partners, BRD, Raiffeisen, Wood& Company - figurează ca fiind intermediari în această listare. Raportul ar putea fi făcut public după sărbătoarea de Paşte, adică cel mai probabil pe 18 aprilie. Însă trebuie ţinut cont de faptul că şi 1 mai este zi liberă, ceea ce înseamnă că nu vor exista operaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti.
 
Piaţa românească de capital ar putea fi promovată anul acesta de agenţiile de rating de la statutul de piaţă de frontieră la una emergentă, ceea ce implicit va atrage atenţia investitorilor internaţionali, iar prima companie care ar putea să se listeze în 2017 poate reprezenta chiar cea mai mare vânzare de acţiuni din istoria BVB de două decenii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.04.2017

 

Cuvinte cheie:
rcs&rds
, investitori
, listare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide