Investiţia la criptomonede vine la pachet cu nervi de oţel: Piaţa de monede virtuale e iar pe roşu astăzi

13 feb 2018 Autor: Ştefan Stan

Piaţa de criptomonede înregistrează o nouă rundă de scăderi, după ce a reuşit să îşi revină de la minimul de săptămâna trecută. Capitalizarea întregii pieţe era marţi la ora 12:00 de 411 miliarde de dolari, în scădere faţă de valoarea de luni. Volumul de tranzacţionare era de doar 17 miliarde de dolari în ultimele 24 de ore. Bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, a înregistrat un declin de 3,51%, rămânând însă peste valoarea de 8.500 de puncte. 

Ethereum, a doua monedă ca importanţă şi capitalizare, a scăzut cu 4,69%, la 830 de dolari, în timp ce Ripple a scăzut cu 6,40%, la 1,03 dolari. 

Jim Yong Kim, preşedintele Băncii Mondiale, a comparat săptămâna trecută criptomonedele cu ”schemele Ponzi”, devenind cea mai nouă voce care se alătură corului de bancheri şi executivi de top care s-au ridicat împotriva legitimităţii monedelor digitale, scrie Bloomberg.

„Ne uităm la ceea ce ar însemna să folosim bitcoin sau alte criptomonede, dar mi se spune că marea majoritate a monedelor virtuale sunt practic scheme Ponzi. Încă nu sunt sigur cum vor putea funcţiona“, a spus preşe­dintele Băncii Mondiale în cadrul unui eveniment din Washington.

Banca de dezvoltare anunţă că se uită „foarte atent“ la tehnologia blockchain, o platformă care foloseşte aşa-zise registre electronice pentru a permite tranzacţionarea activelor digitale în siguranţă. Jim Yong Kim susţine că este speranţă că această tehnologie ar putea fi folosită în ţările în curs de dezvoltare pentru a „urmări banii mai eficient“ şi pentru a reduce corupţia.

Valoarea criptomonedelor a crescut spectaculos în 2017 înainte să se prăbuşească, bitcoin pierzând aproape două treimi din valoare de la jumătatea lunii decembrie.

 

 

Cuvinte cheie:
valoare
, inregistrare
, miliarde
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide