Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au plasat ordine de vânzare pentru 10 miliarde de acţiuni în oferta FP

Investitorii au plasat ordine de vânzare pentru 10...

Autor: Roxana Pricop

03.12.2014, 00:00 386

Investitorii au plasat ordine de vânzare pentru 10,109 miliarde de acţiuni în cadrul ofertei de răscumpărare derulată de Fondul Proprietatea (FP) până ieri la ora 16.30, ultima zi de derulare a ofertei, potrivit datelor obţinute de ZF de la firma de brokeraj Intercapital. Pachetul de 10,109 miliarde de acţiuni reprezintă aproape 82% din numărul total de acţiuni ale fondului şi este de peste 13 ori mai mare decât pachetul de 750 milioane de acţiuni vizat de operaţiune. Având în vedere gradul ridicat de subscriere, un investitor care a plasat un ordin de vânzare pentru 100 de acţiuni, este de aşteptat ca acesta să vândă efectiv doar 7 acţiuni, restul de 93 de acţiuni i se vor întoarce în cont.

Oferta publică de răscumpărare a început pe 3 noiembrie şi s-a încheiat ieri, 2 decembrie. Până ieri la 16.30 erau înregistrate aproape 3.600 de ordine. Fondul plăteşte 1,11 lei/acţiune pentru investitorii care vând în ofertă, faţă de un preţ în piaţă de 0,927 lei pentru o acţiune FP.  Intermediarul ofertei este Raiffeisen Bank. Scopul derulării acestei oferte de răscumpărare este reducerea discountului la care se tranzacţionează acţiunile fondului, în prezent de 22%. Noul contract de management prevede ţinte stricte de performanţă pentru Franklin Templeton, cerute de fondul american de hedging Elliott Associates. Discountul de tranzacţionare va trebui să scadă până la 15%. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO