Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au transferat 4% din capitalul Broker Cluj dintr-un foc

Investitorii au transferat 4% din capitalul Broker Cluj...

Autor: Roxana Pricop

15.06.2015, 00:04 630
Un pachet de 4,18% din acţiunile firmei de intermediere Broker Cluj (BRK), singura societate de profil listată la bursa din Bucureşti, a fost transferat vineri, 12 iunie, în cadrul unei tranzacţii negociate, de tip „deal“.

Preţul la care s-a încheiat tranzacţia a fost de 0,08 lei/titlu, sub cel din piaţa principală. Valoarea pachetului transferat a fost de 1,13 mil. lei. Vineri nu a fost raportat pe bursă niciun vânzător sau cumpărător al respectivului pachetului de acţiuni.

În ultimele săptămâni au avut loc tranzacţii mai mari cu acţiunile BRK, încheiate de insideri – membri din conducerea societăţii sau de apropiaţi ai acestora. În şedinţa de joi, 11 iunie, Chiş Luana-Maria a vândut un pachet de 2,7 milioane de acţiuni în valoare de 216.000 de lei, pe care le-a cumpărat firma Global Consult SRL. Grigore Chiş este directorul general al firmei de brokeraj. Recent, firma de consultanţă Andrei & Andrei a anunţat că şi-a redus participaţia la circa 4,8% din capitalul firmei de intermediere.

Acţiunile BRK au scăzut cu 27% în acest an, iar firma are în prezent o capitalizare bursieră de 26,58 milioane de lei. Cel mai mare acţionar al firmei este SIF Muntenia cu o deţinere de 18,42% din capital.

Firma de brokeraj a încheiat primul trimestru cu un profit de 342.736 lei din activitatea de brokeraj, cu 42% mai mic decât în primele trei luni din 2014. Strict din activitatea de intermediere, compania a raportat pierderi, faţă de un profit de 433.000 în acelaşi interval al anului trecut, în condiţiile în care lichiditatea scăzută de pe bursă a cauzat o reducere de 35% a veniturilor totale din intermediere, până la 1,3 mil. lei.

Cifra de afaceri a scăzut cu 47,6%, până la 1,1 mil. lei, faţă de nivelul cifrei de afaceri ajustate din aceeaşi perioadă a anului anterior. Scăderea se datorează scăderii rulajelor  intermediate de la 357 mil. lei la 128 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO