Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au transferat dintr-un foc 3,3% din acţiunile Broker Cluj

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

20.11.2014, 00:00 462

Un pachet de 11,26 milioane de acţiuni ale firmei de intermediere SSIF Broker Cluj (simbol bursier BRK), reprezentând 3,3% din capital, a fost transferat în şedinţa de miercuri, 19 noiembrie, în cadrul unei tranzacţii negociate de tip „deal“.

Preţul la care s-a încheiat tranzacţia a fost de 0,125 lei/titlu, cu 4% peste preţul din piaţa principală. Valoarea totală a tranzacţiei a fost 1,4 milioane de lei. Pe bursă nu a fost raportat niciun vânzător sau cumpărător. Broker Cluj este singura firmă de intermediere listată la bursă. Compania are o valoare de piaţă de 40,6 milioane de lei (9,2 mil. euro).

Acţiunile BRK au închis şedinţa de tranzac­ţionare de miercuri în scădere 3% până la un preţ de 0,1163 lei/titlu. Cel mai mare acţionar al firmei este SIF Muntenia, cu o deţinere de 14,5% din capital. Broker Cluj ocupă poziţia a cincea în clasamentul brokerilor, cu o cotă de piaţă de 5% din tranzacţiile cu acţiuni derulate la bursă în primele zece luni.

La începutul lunii noiembrie, compania a anunţat că proiectul fuziunii cu firma de brokeraj BT Securities, parte a grupului financiar Banca Transilvania, a căzut, compania urmând să se dezvolte în continuare pe cont propriu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO