Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au de unde alege: Bursa de la Bucureşti include acţiunile Sphera Group, care controlează Pizza Hut şi KFC, şi ale producătorului de vin Purcari în indicele BET. Acesta ajunge la 15 companii în structura sa

Investitorii au de unde alege: Bursa de la Bucureşti...

Autor: Liviu Popescu

03.09.2018, 18:43 910

Bursa de Valori de la Bucureşti, operatorul unei pieţe de capital de circa 30 mld. euro, a decis luni includerea acţiunilor Sphera Group (KFC, Pizza Hut, Taco Bell) şi ale vinăriei Purcari, cea mai proaspătă companie listată, în structura indicelui principal BET, care ajunge astfel la un număr de 15 constituenţi.

„Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunţate la finalul zilei de 14 septembrie 2018 şi vor intra în vigoare începând cu şedinţa de tranzacţionare din data de 24 septembrie 2018”, transmit reprezentanţii BVB.

Cele două acţiuni au fost de asemenea incluse şi în structura indicelui BET-TR, care urmăreşte şi dividendele acordate pe prima ligă bursieră.

Bursa a decis să includă acţiunile Purcari şi ale Alumil în structura BET-XT şi să le elimine pe cele ale IAR SA Braşov şi cele ale OilTerminal. 
 
Citeşte comunicatul integral al Bursei de la Bucureşti aici.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO