Burse - Fonduri mutuale

Investitorii care au subscris în oferta Nuclearelectrica află azi preţul final

Investitorii care au subscris în oferta Nuclearelectrica...

Autor: Andrei Chirileasa

23.09.2013, 00:08 600
Oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni (IPO) a producătorului de energie electrică Nuclearelectrica s-a închis vineri, toate tranşele fiind suprasubscrise. Departamentul pentru Energie anunţă astăzi preţul de vânzare al acţiunilor şi câţi bani încasează compania.
 
Vineri s-au închis subs­crie­rile din oferta Nuclea­r­electrica, iar brokerii din consorţiul de inter­me­diere, Swiss Capital şi BT Securities, au centralizat ordinele pla­sate de investitori pe cele trei tranşe ale ofertei şi au stabilit preţul final pe care l-au trimis apoi Departamentului pentru Ener­gie, care are în subordine com­pania.
 
Doar un număr restrâns de oameni ştiau ieri care este preţul final. Ministrul energiei Constantin Niţă şi Gabriel Dumitraşcu, şeful direcţiei de priva­tizare din Departamentul pentru Ener­gie, anunţă astăzi rezultatele .
 
Conform estimărilor din piaţă, preţul final este apropiat de preţul minim de subscriere, de 11,2 lei, care a fost stabilit prin şedinţă de guvern în luna iunie. Preţul maxim de subscriere a fost de 15 lei, însă nimeni nu-şi făcea iluzii că acesta va fi atins.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO