Burse - Fonduri mutuale

Investitorii de la Bursă s-au bucurat de un prim semestru incomparabil mai bun faţă de cel de anul trecut, însă sunt obligaţi să fie precauţi

Investitorii de la Bursă s-au bucurat de un prim...

Autor: Dan Grigore Ivan

07.07.2017, 00:07 856

Majoritatea claselor de active la nivel global au crescut în prima jumătate a lui 2017, alimentate de mai mulţi factori, precum situaţia economică mondială mai bună, depăşirea unor momente dificile pe scena politică europeană sau recentele rezultate financiare ale companiilor.

Peisajul financiar rămâne însă unul complicat şi contradictoriu pe alocuri, având în vedere că se observă creşteri importante ale indicilor bursieri principali, însă în acelaşi timp aurul, simbolul activelor de refugiu, afişează o apreciere de 7%.

Majoritatea indicilor bursieri figurează în teritoriul pozitiv după prima jumătate a lui 2017, situaţie diametral opusă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când lumea abia trecea de minipanica de după Brexit şi se pregătea pentru o cursă electorală neobişnuită în Statele Unite ale Americii.

Pe continentul european, ur­mătorele alegeri importante sunt cele germane din toamnă, ce nu vor avea însă drept protagonişti principali partide populiste, şi câteva luni mai târziu cele din Italia, unde se vor înfrunta atât partide proeuropene, cât şi partide eurosceptice.

Victoria lui Emmanuel Macron, revenirea surprinzătoare a zonei euro sau faptul că piaţa de capital europeană afişează multiplii de preţ mai mici decât cea de peste ocean, au condus la expuneri suplimentare pe bursa europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO