Burse - Fonduri mutuale

Investitorii la bursă au făcut tranzacţii de 360.000 de lei cu cel mai mare fond mutual

Investitorii la bursă au făcut tranzacţii de 360.000...

Autor: Roxana Pricop

21.07.2014, 00:00 184
Investitorii de pe bursă au făcut tranzacţii în valoare totală de circa 360.000 lei cu produsul structurat ce are ca activ suport unităţile emise de fondul de obligaţiuni BCR Obligaţiuni (simbol bursier EBEAMBO) în primele şase luni ale acestui an. BCR Obligaţiuni (redenumit în toamna anului trecut Erste Bond Flexible Ron) este cel mai mare fond mutual din România, cu active de 6,322 mld. lei de la un număr de peste 119.000 de persoane. Fondul investeşte în titluri de stat, obligaţiuni emise de companii şi depozite bancare. Astfel că prin listarea la bursă a unui produs cu activ suport unităţile fondului investitorii de rând pot investi indirect sume mici de bani în titluri de stat şi obligaţiuni corporative.
 
Cel mai recent preţ al unui certificat EBEAMBO este de 18,21 de lei, potrivit cotaţiei de pe bursă din 17 iulie, în creştere cu circa 0,3% faţă de preţul din şedinţa precedentă. Produsul structurat cu activele fondului s-a listat la bursă pe 26 iunie 2013 şi ajunge la maturitate pe 30 septembrie 2016. Preţul unui titlu de stat listat la bursă sau al unei obligaţiuni corporative este de câteva mii de lei. Investitorii care deţin unităţi de fond Erste Bond Flexible nu le pot vinde pe bursă, ci doar la bancă. La bancă, preţul unei unităţi de fond Erste Bond Flexible Ron este de 18,16 lei. 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO