Burse - Fonduri mutuale

Investitorii mici de retail s-au grăbit să cumpere acţiuni Petrom. Suprasubscriere, 60%

Investitorii mici de retail s-au grăbit să cumpere...

Autor: Liviu Popescu

13.10.2016, 00:07 2276

Ieri seară, cu o şedinţă înainte de închiderea ofertei de vânzare a 6,4% din OMV Petrom (SNP) de către Fondul Proprietatea, tranşa investitorilor mici de retail era de 59%, suprasubscrisă la bursa de la Bucureşti, în timp ce tranşa investitorilor mari de retail era subscrisă în proporţie de 7%.

„Mă aştept în final ca o parte din tranşa din urmă să meargă către cea de retail, având în vedere că dimensiunea finală a fiecărei tranşe este stabilită pe baza nivelului subscrierilor, la data alocării“, consideră Daniela Ropota, responsabil al departamentului analiză la Intercapital.

Până ieri seara la ora 18:00 erau subscrise 580,3 mi­l. ac­ţiuni SNP pe tranşa mică de retail, cu 1.537 de ordine, iar pe cea mare de retail 25 de milioane şi cinci ordine de retail, po­tri­­vit datelor obţinute de ZF de la traderi. Cifrele sunt însă par­­ţiale şi sunt doar pentru acţiunile de la bursa de la Bu­cu­reşti, nu şi pentru certificatele de depozit (GDR-uri) de la Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO