Burse - Fonduri mutuale

Investitorii nu au putut cumpăra cât Oltchim doreau

Investitorii nu au putut cumpăra cât Oltchim doreau

Autor: Radu Bostan

02.10.2015, 00:03 1126

Acţiunile Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) au crescut pe bursă cu 15%, variaţia maximă permisă zilnic, pentru a doua şedinţă consecutiv, după ridicarea suspendării asupra tranzacţionării acţiunilor.

Titlurile combinatului chimic, care au fost blocate de la tranzacţionare timp de mai bine de doi ani şi jumătate odată cu intrarea în insolvenţă, au urcat imediat după deschiderea şedinţei la preţul de 0,405 lei/titlu, unde s-au păstrat până la închidere. Compania a ajuns astfel la o capitalizare de 139 milioane de lei, depăşind constructorul de elico­p­tere IAR Braşov (IARV).

Investitorii au tranzacţionat acţiuni de aproape 140.000 de lei, pachetele fiind echivalente cu 0,1% din totalul ca­pi­talului Oltchim, în contextul în care or­dinele de vânzare au „curs“ extrem de greu.

WikiZF: Profilul companiei Oltchim Râmnicu Vâlcea

Sistemul bursei arăta la finalul zilei 1,2 milioane de ordine de cumpărare şi niciun ordin de vânzare, semn că raliul combinatului mai are combustibil să continue, după aproape trei ani în care acţiunile au fost „îngheţate“.

Oltchim este încă în insolvenţă, dar într-o situaţie financiară mult mai bună decât acum doi ani.

Compania se află pe profit opera­ţional şi are un flux de numerar pozitiv din exploatare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO